Orpington blauw gezoomd

Rasbeschrijving orpington blauw Gezoomd;

De Orpington blauw gezoomd is een Engels sierras. De Orpington is een grote forse kip met een vierkante bouw past als ware zo in een doos. Zowel lengte, breedte en diepte zijn vrijwel gelijk. De kip heeft een volle, donsrijke, zachte bevedering en ronde vormen die accentueren het type. De kop is klein en het gezicht is levendig rood. De middelmatige grote, rode, enkele kam met vijf mpunten is stevig. De oogkleur bij orpington blauw gezoomd,zwart en splash is donker bruin. De kinlellen zijn klein en de oorkleur is rood.

De hals is kort en rijk bevederd tot op de schouders reikt het halsbehang Het blokvormige lichaam is breed en diep. De rug is breed, middellang en vlak en breed tussen de schouders. De vleugels zijn klein en goed gesloten en horizontaal tegen het lichaam gedragen. Omdat ze kleine vleugels hebben kunnen ze niet vliegen. De middellange staart is bij de haan goed gespreid, ruim voorzien van sierveren en middelhoog gedragen. Bij de hen is de staart iets openstaand, terwijl de staartstuurveren vrij kort zijn. De benen gaan grotendeels schuil in de ruime bevedering, maar een goed zichtbaar loopbeen is gewenst ongeveer 3 vingers ruimte. De tenen zijn middellang en goed gespreid. De kleur van de benen is bij de Zwarte: zwart,bij blauw gezoomd en splash: leiblauw.
Ringmaat van de haan is 22 en die van de hen 20.

Eigenschappen orpington blauw gezoomd:

Zeer vriendelijk aanhankelijk ras dat gemiddeld 160 eieren op jaarbasis legt. De grote Orpington kunt u achter een lage omheining houden 80cm hoogte kan al voldoende zijn.

Momenteel nog geen dieren en broedeieren beschikbaar. Voor beschikbaarheid houdt de nieuws pagina in de gaten.

wilt u meer informatie? neem hier contact met ons op.

hoe wij verpakken zie: broedeieren.

zie ook tips  voor broeden, opfok etc,

 

 

zie ook Facebook groepen: orpington chickens and ducks, europese orpington club