Cochin Kriel

Rasbeschrijving cochin kriel . 

Wanneer u een Cochin kriel ziet denkt u snel aan een ‘bal veren op pootjes’ vooral de krulveer versie. Diertjes zijn kort, breed en zeer laag van bouw. De bevedering van de dieren zijn vol, zacht en voorzien van een enorme donspartij. De Cochin kriel heeft bevederde voeten, zodat bij een Cochin de pootjes bijna niet te zien zijn. Vol en diep behoort de borst te zijn. De krielen hebben een enkele rode kam en oorlellen, roodbruin is de oogkleur en een gele pootkleur. De krielen komen voor met een normale bevedering en met een krulbevedering. Wanneer men krulveer wil fokken moet dit altijd krulveer x gladveer kruisen.

Tip voor broeds af maken:

Een hen is zeer snel broeds en zijn lastig broeds af te krijgen. Een broedse hen plaatsen wij ongeveer 4 dagen  in een kooi zonder bodembedekking (wel water en voer bijplaatsen) die van de grond af staat door de kooi op stenen te zetten zodat het onder de kooi door kan waaien. Dit is nodig om de broedse hen af te laten koelen op de borst zodat ze weer op normale temperatuur komt en de broedsheid vergeet. Zodra ze broeds af is wordt ze in de groep terug geplaatst. Ringmaat van de haan is 18 en die van de hen is 15.

eigenschappen Cochin kriel.

Eigenschappen zeer vriendelijk ras met een hoog knuffelgehalte. Leggen gemiddeld 120 eieren op jaarbasis. Goede broeder en kloek

Aanwezige kleuren:

Wit
Zilver zwart gezoomd
Isabel porselein/isabel
Rood wit gepareld
Blauw/blauw wit gepareld

Broedeieren beschikbaar van volgende combinaties:

Wit glad x krulveer kriel
Zilver zwart gezoomd gladveer kriel
Isabel gladveer x isabel porselein krulveer
Rood wit gepareld glad x krulveer
blauw krul x  blauw wit gepareld gladveer

wilt u meer informatie? neem hier contact met ons op.

hoe wij verpakken zie: broedeieren.

zie ook tips  voor broeden, opfok etc,