Broedservice

Onze broedmachines

Om een zo groot mogelijke uitkomst van uw eieren te garanderen, broeden wij met twee types professionele broedmachines.

De broedmachine Rcom 380  gebruiken we voor de eerste 18 dagen van het broedproces. Deze volautomatische broedmachine keert elk uur de eieren, waardoor de kwaliteit van het broeden verzekerd is.
Broedmachine Econoom gebruiken we voor de uitkomst van de eieren. De laatste drie dagen van het broedproces worden de eieren in deze machine geplaatst. In deze machine zitten verschillende lades, waardoor we van meerdere rassen/toompjes de eieren/kuikens apart kunnen houden. De uitkomstmachine wordt na iedere uitkomst gereinigd en ontsmet.

Hoe kunt u eieren laten uitbroeden?

Vanaf half december tot eind juni kunt u eieren bij ons laten uitbroeden.

Wij leggen iedere week op vrijdag in. Om de eieren voor de aanvang van het broeden tot rust te laten komen, vragen wij u de eieren uiterlijk donderdagavond bij ons aan te leveren.  De broedeieren dienen schoon en op de punt aangeleverd te worden. Op de bolle kant moet met potlood de naam en eventueel het nummer van de foktoom (als er apart uitkomst vereist is) worden geschreven.
Drie weken later kunt u op zaterdag de kuikens ophalen. Vanwege de beperkt beschikbare ruimte, is het niet mogelijk kuikens voor u op te vangen. 

Kuikens seksen

U kunt via ons uw kuikens laten seksen (het geslacht bepalen) door een professionele kuikensekser. Dit doen wij echter niet wekelijks. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u dit via het contactformulier aangeven. Wij zullen u dan informeren over de data waarop u kunt inleggen.

Hoe kunt u een goede uitkomst bevorderen?

Een uitkomstpercentage boven de 90 % is bij ons geen uitzondering. Wij doen er dan ook alles aan om uw broedeieren zo zorgvuldig mogelijk te behandelen. Ook U kunt zelf de uitkomst positief beïnvloeden.
Goede uitkomsten ligt voornamelijk aan de conditie en de voeding van de foktoom. U kunt dat verbeteren door  extra vitamines toe te dienen.
Onze stelregel is  dat wat je de ouderdieren geeft, je terug vindt in de broedresultaten en de kuikens!!!

Omdat wij geen invloed hebben op de bevruchting en behandeling van de broedeieren voor deze bij ons worden aangeleverd, blijft het risico van een mindere uitkomst bij u liggen.

Prijzen
Prijs voor inleggen:
Tot 20 ingelegde eieren € 0,70 per ei
Van 21 tot 60 eieren inleg € 0,65 per ei

Van 60 tot 300 eieren inleg € 0,60 per ei

Vanaf een inleg van 301 of meer € 0,55 per ei

Leden van HKSV kampen:
Tot 50 eieren € 0,55 per ei
Vanaf 51 eieren € 0,50 per ei

lid worden? klik hier om lid te worden.

Meerprijs :
Eieren per foktoom laten uitkomen: € 0,05 per ei 
Marek enting € 0,55 per kuiken

Coccidiose enting € 0,30 per kuiken

Kuiken seksen:

Het kuikens seksen kost € 0,30  per kuiken.
Kuiken seksen en Marek enting zijn vooraf vastgestelde datums
Wilt u meer informatie? neem hier contact met ons op.

ontwikkeling van het kuiken zie: ontwikkeling en broeden.

hoe wij verpakken zie: broedeieren.